Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-26: 320 Questions

with Answer !!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 8000 Objective Questions with Answer-Click Here....




Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Monday, July 6, 2015

Objective Question with Answer for KVS (301-350)

301. The ability to combine name and addresses with a standard document is called _________ 
a. document formatting
b. database management
c. mail merge
d. form letters
302. Which enables us to send the same letter to different persons?
a. macros
b. template
c. mail merge
d. none
303. A word processor would most likely be used to do
a. keep an account of money spent
b. do a computer search in media center
c. maintain an inventory
d. type a biography
304. What is gutter margin?
a. Margin that is added to the left margin when printing
b. Margin that is added to right margin when printing
c. Margin that is added to the binding side of page when printing
d. Margin that is added to the outside of the page when printing
305. Which can be used for quick access to commonly used commands and tools?
a. Status bar
b. Tool bar
c. Menu bar
d. Title bar
306. Which of the following is not essential component to perform a mail merge operation?
a. Main document
b. Data source
c. Merge fields
d. Word fields
307. When the Language bar is _____, it means that you do not see it on the screen but it will be displayed the next time you start your computer.
a. restored
b. hidden
c. minimized
d. closed
308. AutoCorrect was originally designed to replace _________ words as you type.
a. short, repetitive
b. grammatically incorrect
c. misspelled
d. none of the above
309. Home Key
a. Moves the cursor beginning of the document
b. Moves the cursor beginning of the paragraph
c. Moves the cursor beginning of the screen
d. Moves the cursor beginning of the line
310. “Ctrl + Right Arrow” is used to
a. Moves the cursor one word right
b. Moves the cursor end of the line
c. Moves the cursor end of the document
d. Moves the cursor one Paragraph down
311. End Key
a. Moves the cursor end of the line
b. Moves the cursor end of the document
c. Moves the cursor end of the paragraph
d. Moves the cursor end of the screen
312. “Ctrl + PageDown” is used to
a. Moves the cursor one Paragraph Down
b. Moves the cursor one Page Down
c. Moves the cursor one Line Down
d. Moves the cursor one Screen Down
313. “Ctrl + Down Arrow” is used to
a. Moves the cursor one paragraph down
b. Moves the cursor one line down
c. Moves the cursor one page down
d. Moves the cursor one screen down
314. Page Up Key
a. Moves the cursor one line up
b. Moves the cursor one screen up
c. Moves the cursor one page up
d. Moves the cursor one paragraph up
315. “Ctrl + Left Arrow” is used to
a. Moves the cursor beginning of the Line
b. Moves the cursor one word left
c. Moves the cursor one paragraph up
d. Moves the cursor one paragraph down
316. Page Down Key
a. Moves the cursor one line down
b. Moves the cursor one page down
c. Moves the cursor one screen down
d. Moves the cursor one paragraph down
317. “Ctrl + PageUp” is used to
a. Moves the cursor one Page Up
b. Moves the cursor one Paragraph Up
c. Moves the cursor one Screen Up
d. Moves the cursor one Line Up
318. “Ctrl + Up Arrow” is used to
a. Moves the cursor one page up
b. Moves the cursor one line up
c. Moves the cursor one screen up
d. Moves the cursor one paragraph up
319. “Ctrl + Home” is used to
a. Moves the cursor to the beginning of Document
b. Moves the cursor to the beginning of Line
c. Moves the cursor to the beginning of Paragraph
d. All of the above
320. “Ctrl + End” is used to
a. Moves the cursor to the end of Line
b. Moves the cursor to the end of Document
c. Moves the cursor to the end of Paragraph
d. None of the Above
321. Which of the following are word processing software?
a. WordPerfect
b. Easy Word
c. MS Word
d. All of above
322. Which file starts MS Word?
a. winword.exe
b. word.exe
c. msword.exe
d. word2003.exe
323. Ctrl + N
a. Save Document
b. Open Document
c. New Document
d. Close Document
324. To exit from the Resume Wizard and return to the document window without creating a resume, click the _____ button in any panel in the Resume Wizard dialog box.
a. Cancel
b. Back
c. Next
d. Finish
325. What are inserted as cross-reference in Word?
a. Placeholders
b. Bookmarks
c. Objects
d. Word fields
326. Which of the following is not the Section Break Option?
a. Next Page
b. Previous Page
c. Odd Page
d. Even Page
327. Which of the following is not valid version of MS Office?
a. Office XP
b. Office Vista
c. Office 2007
d. None of above
328. By default, on which page the header or the footer is printed?
a. on first page
b. on alternate page
c. on every page
d. none of the above
329. Where can you find the horizontal split bar on MS Word screen?
a. On the left of horizontal scroll bar
b. On the right of horizontal scroll bar
c.On the top of vertical scroll bar
d. On the bottom of vertical scroll bar
330. Ctrl + G
a. Open Paragraph Dialog box activating Goto Tab
b. Open Page Setup Dialog box activating Goto Tab
c. Open Find and Replace Dialog box with activating Goto Tab
d. Open Goto Dialog box
331. Ctrl + F
a. Open Find and Replace Dialog box with activating Find Tab
b. Open Page Setup Dialog box with activating Layout Tab
c. Open Font Dialog Box with activating Font tab
d. Open File Save as Dialog box
332. Ctrl + H
a. Open Find and Replace Dialog box with activating Replace Tab
b. Open Format Dialog box activating Insert Hyper Link tab
c. Open Insert Dialog box activating Insert Hyper Link Tab
d. Open Insert Hyper Link Dialog box
333. Ctrl + P
a. Open Paragraph Dialog Box
b. Open Page Format Dialog Box
c. Open Save Dialog Box
d. Open Print Dialog box
334. Ctrl + T
a. Hanging Indent
b. Left Indent
c. Open Tabs Dialog box
d. Terminate all opened Dialog box
335. When sharing data in Office, the ________ document is the document in which the data was first entered.
a. source
b. destination
c. original
d. primary
336. With which view can you see how text and graphics will appear on the printed page?
a. Normal
b. Print Layout
c. Outline
d. Web Layout
337. Portrait and Landscape are
a. Page Orientation
b. Paper Size
c. Page Layout
d. All of above
338. To verify that the note text is positioned correctly on the page, switch to _____ view or display the document in print preview.
a. normal
b. print layout
c. page layout
d. page edit
339. Which of the following is true regarding page Orientation of a Document?
a. Page Orientation can be change at any time
b. Page Orientation of document determines by printer
c. Page Orientation must be set before start typing
d. Page Orientation of a document cannot be changed.
340. Which feature helps you to inserts the contents of the Clipboard as text without any formatting
a. Paste Special
b. Format Painter
c. Page Setup
d. Styles
341. switching between portrait and landscape modes involves the:
a. header and footer toolbar
b. print layout view
c. page setup dialog box
d. none of the above
342. Where can you change the vertical alignment?
a. Formatting toolbar
b. Paragraph dialog box
c. Page Setup dialog box
d. Standard toolbar
343. A _____ is a collection of predefined design elements and color schemes.
a. feature
b. hyperlink
c. palette
d. theme
344. Change the _____ to create a document in wide format
a. Page Orientation
b. Page margins
c. Paper Style
d. Paper Source
345. _____ formatting is the process of changing the way letters, numbers, punctuation marks, and symbols appear on the screen and in print.
a. Document
b. Character
c. Paragraph
d. Object
346. The Word Count command on the Tools menu displays the number of words as well as the number of _____ in the current document.
a. lines
b. characters
c. paragraphs
d. all of the above
347. Which operation you will perform if you need to move a block of text?
a. Copy and Paste
b. Cut and Paste
c. Paste and Delete
d. Paste and Cut
348. Ctrl + V
a. Paste Texts in the beginning of Document
b. Paste Images in the beginning of Document
c. Paste Tables at the middle of Document
d. None of the above
349. The _____, or typeface, defines the appearance and shape of letters, numbers, and special characters.
a. font
b. font size
c. point
d. paragraph formatting

350. Columns dialog box can be opened from
a. Format menu Columns submenu
b. Double click on column space in ruler
c. Press Alt + O + C
d. All of above
Answer:
301 –  C
302 –  C
303 – D
304 – C
305 –  B
306 – D
307 – B
308 – C
309 –  D
310 –  A
311 –  A
312 –  B
313 –  A
314 –  B
315 –  B
316 –  C
317 –  A
318 –  D
319 –  A
320 –  B
321 – D
323 – A
323 –  C
324 – D
325 –  D
326 –  B
327 – B
328 –  C
329 – C
330 –  C
331 –  A
332 –  A
333 –  D
334 –  A
335 –  A
336 –  B
337 – A
338 – B
339 –  A
340 –  A
341 –  C
342 – C
343 – D
344 – A
345 – B
346 – D
347 – B
348 –  D
349 – A
350 – D


Post a Comment

5th Anniversary of LIS Cafe, Founded on 13 September, 2011-Creator/Author/Editor-Mr. Asheesh Kamal

5th Anniversary of LIS Cafe, Founded on 13 September, 2011-Creator/Author/Editor-Mr. Asheesh Kamal
Creator, Owner, Administrator, Editor, Author and Compiler of LIS Cafe Me (Mr. Asheesh Kamal)

Must Watch with Song

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Review LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information LIS JOB only.Please do not add any other Comments.