Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-26: 320 Questions

with Answer !!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 8000 Objective Questions with Answer-Click Here....




Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Monday, June 29, 2015

Objective Question with Answer for KVS (1-50)

1. How many different positions can you set for drop cap?
a. 1
b. 2
c. 4
d. 6
2. How many ways you can save a document?
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6
3. What is the maximum number of lines you can set for lines to drop box?
a. 3
b. 5
c. 10
d. 15
4. Single spacing in MS-WORD document causes ____ point line spacing?
a. 10
b. 12
c. 14
d. 16
5. What is the default number of lines to drop for drop cap
a. 3
b. 10
c. 15
d. 20
6. What is the maximum number of lines you can set for a drop cap?
a. 3
b. 10
c. 15
d. 20
7. How many columns can you insert in a word document in maximum?
a. 35
b. 45
c. 55
d. 65
8. In a document what is the maximum number of columns that can be inserted in MS Word Table?
a. 35
b. 15
c. 63
d. 65
9. What is the maximum scale percentage available in Scale drop down box?
a. 500
b. 200
c. 100
d. 90
10. What is the maximum font size you can apply for any character
a. 163
b. 1638
c. 16038
d. None of above
11. Word, by default, places a tab stop at every _____ mark on the ruler.
a. .25″
b. .5″
c. .75″
d. 1″
12. What is the default file extension for all Word documents?
a. .txts
b. .word
c. .docs
d. .docx
13. The file type _____ indicates the file is a Word document.
a. .msw
b. .wor
c. .wrd
d. .doc
14. With Word’s AutoCorrect entries, to display an indifferent face (  ) type _____.
a.  : )
b.  : (
c.  : |
d.  : /
15. Which of the following button will allow you to add, delete, or change records in your Data Source?
a. ‘Data Source’ button
b. ‘Edit’ button
c. ‘Edit Data Source’ button
d. ‘Data Editing’ button
16. How much space in minimum must be provided between columns?
a. 0″
b. 0.5″
c. 1″
d. 1.5″
17. What is the smallest width of a column?
a. 0″
b. 0.5″
c. 1″
d. 1.5″
18. By default, your document prints with:
a. 1 inch top and bottom margins
b. a portrait orientation
c. 1.25 inches left and right margins
d. all of the above
19. Word is preset to use standard 8.5-by-11-inch paper with _____ margins.
a. 1-inch left, right, top, and bottom
b. 1.25-inch left, right, top, and bottom
c. 1.25-inch left and right margins and 1-inch top and bottom
d. 1-inch left and right margins and 1.25-inch top and bottom

20. What is the default left margin in Word 2003 document?
a. 1″
b. 1.25″
c. 1.5″
d. 2″
21. What is the smallest and largest font size available in Font Size tool on formatting toolbar?
a. 8 and 72
b. 8 and 64
c. 12 and 72
d. None of above
22. The Footnote Text style defines characters as _____.
a. 12-point Times New Roman and paragraphs as single-spaced and right-aligned
b. 10-point Times New Roman and paragraphs as double-spaced and left-aligned
c. 12-point Times New Roman and paragraphs as double-spaced and right-aligned
d. 10-point Times New Roman and paragraphs as single-spaced and left-aligned
23. What is the default font size of a new Word document based on Normal template in Word 2003?
a. 10 pt
b. 12 pt
c. 14 pt
d. None of above
24. The minimum number of rows and columns in MS Word document is
a. 1 and 1
b. 2 and 1
c. 2 and 2
d. None of above
25. How will MS Word will respond in repeated word.
a. A Red wavy line under the repeated word
b. A Green wavy line under the repeated word
c. A Blue wavy line under the repeated word
d. None of the above
26. In mail merge operation which of the following might represent the main document?
a. A sales brochure
b. A form letter
c. A database of Names and Addresses
d. All of above
27. Pressing F8 key for three times selects
a. a word
b. a sentence
c. a paragraph
d. entire document
28. What do you call ‘a collection of character and paragraph formatting commands’?
a. the defaults
b. a template
c. a style
d. a boilerplate
29. What is a Document Outline View?
a. A preview in a full screen
b. A preview with margins
c. A View with a margins and gutter
d. A view with a structure of heading at various levels
30. Ctrl + Z
a. Undo the last Action
b. Redo the last Action
c. Add the new page
d. Paste the contents from clipboard
31. The _____ in the Resume Wizard dialog box indicates the wizard is ready to create the document.
a. Start panel
b. Address panel
c. Add/Sort Heading panel
d. Finish panel
32. What does Ctrl + = key effect?
a. Superscript
b. Subscript
c. All Caps
d. Shadow
33. The spike
a. Allows you to combine text from several documents and tehn insert all the text into one document at onwe time
b. Allows you to edit auto text entries
c. Allows you to format uto text entries
d. All of above
34. The word wrap reature
a. Automatically move text to the next line when necessary
b. Appears at the bottom of the document
c. Allows you to type over text
d. is the short horizontal line
35. How can you make the selected character superscripted
a. Ctrl + =
b. Ctrl + Shift +  =
c. Alt + Ctrl + Shift + =
d. None of above
36. When typing in a word field manually, what must you press to insert the code’s braces?
a. Ctrl + F6
b. Ctrl + F9
c. Alt + F11
d. Shift + F12
37. What is the short cut key to open the Open dialog box?
a. F12
b. Shift F12
c. Alt + F12
d. Ctrl + F12
38. What is the shortcut key to split a table?
a. Ctrl + Alt + Enter
b. Ctrl + Shift + Enter
c. Alt + Shift + Enter
d. Alt + Space + Enter
39. Which key is used to increase left indent?
a. Ctrl+I
b. Ctrl+M
c. Alt+I
d. F10
40. When the same word is used in multiple locations or a word is used that was not quite appropriate, a thesaurus can be used to look up a (n) _____ or a word similar in meaning.
a. synonym
b. homonym
c. antonym
d. metronym
41. How many different documents you can open at one time?
a. No more than three
b. Only one
c. As many as your computer memory will hold
d. As many as your taskbar can display
42. Which of the following is the second step in creating a macro?
a. Start recording
b. Using your mouse or keyboard, perform the task you want to automate
c. Assign a keyboard shortcut to the macro
d. Give the macro a name
43. When assigning a shortcut key to a symbol, you should always try to select a key or key combination that is:
a. unassigned
b. located on the ten-key pad section of your keyboard.
c. assigned to another task.
d. from the same font family as the symbol.
44. Which feature is used to replace straight quotes with smart quotes as you type?
a. Auto Correct as you type
b. Auto Change as you type
c. Auto Format as you type
d. Smart Tags as you type
45. Which of the following command is not available in Tools menu?
a. Auto text
b. Autocorrect
c. Auto summarize
d. Macro
46. Word has a list of predefined typing, spelling, capitalization, and grammar errors that _____ can detect and correct.
a. AutoEntry
b. AutoCorrect
c. AutoAdd
d. AutoSpell
47. If you want to convert a symbol or several lines of text into an AutoCorrect entry, you should:
a. Insert the symbol or type the text in a Word document first. Then, select the text or symbol and go to the AutoCorrect dialog box.
b. Click the Tools menu and choose AutoCorrect Options. Then, click the Insert menu and choose Symbol (or click the Format menu and choose Paragraph) to add the symbol or paragraph to AutoCorrect.
c. AutoCorrect can only accommodate one line of text. It is not possible to convert a symbol or multiple lines of text into an AutoCorrect entry.
d. Insert the symbol or type the text in a Word document first. Then, select the text or symbol and click the Edit menu followed by Paste Special. Select New AutoCorrect Entry and then click OK.
48. Which option is not available in Insert Table Autofit behavior?
a. Fixed Column Width
b. AutoFit to Contents
c. Autofit to Window
d. Autofit to Column
49. When you click on File menu in Word 2010, it opens
a. File menu
b. File Commands
c. Backstage View
d. File Ribbon
50. Tabs stop position cannot be the following alignment
a. Decimal Alignment
b. Center Alignment
c. Bar Alignment
d. Justify Alignment
Answer:
1 – B
2 – A
3 – C
4 –  B
5 – A
6 – B
7 – B
8 – C
9 – B
10 – B
11 – B
12 – D
13 – D
14 – C
15 – C
16 – A
17 – B
18 –  D
19 – C
20 – B
21 – A
22 – D
23 – B
24 – A
25 –  A
26 – A
27 – B
28 –  C
29 –  D
30 –  A
31 – D
32 – B
33 – A
34 – A
35 – B
36 –  B
37 – D
38 –  B
39 –  B
40 – A
41 – C
42 – D
43 – A
44 –  C
45 – A
46 – B
47 – A
48 – D
49 – C
50 –  D



Post a Comment

5th Anniversary of LIS Cafe, Founded on 13 September, 2011-Creator/Author/Editor-Mr. Asheesh Kamal

5th Anniversary of LIS Cafe, Founded on 13 September, 2011-Creator/Author/Editor-Mr. Asheesh Kamal
Creator, Owner, Administrator, Editor, Author and Compiler of LIS Cafe Me (Mr. Asheesh Kamal)

Must Watch with Song

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Review LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information LIS JOB only.Please do not add any other Comments.