Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-26: 320 Questions

with Answer !!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 8000 Objective Questions with Answer-Click Here....




Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Tuesday, June 23, 2015

Computer Fundamental Objective Question with Answer (81-100)

81. Multi user systems provided cost savings for small business because they use a single processing unit to link several
A) Personal computers
B) Workstations
C) Dumb terminals
D) Mainframes

82. What are the three decisions making operations performed by the ALU of a computer?
A) Grater than
B) Less than
C) Equal to
D) All of the above

83. The word processing task associated with changing the appearance of a document is
A) Editing
B) Writing
C) Formatting
D) All of above

84. Nepal brought a computer for census of 2028 BS. This computer was of
A) first generation
B) second generation
C) third generation
D) fourth generation

85. Algorithm and Flow chart help us to
A) Know the memory capacity
B) Identify the base of a number system
C) Direct the output to a printer
D) Specify the problem completely and clearly

86. Which statement is valid about computer program?
A) It is understood by a computer
B) It is understood by programmer
C) It is understood user
D) Both a & b

87. The difference between memory and storage is that memory is _____ and storage is __
A) Temporary, permanent
B) Permanent, temporary
C) Slow, fast
D) All of above

88. When was Pascaline invented?
A) 1617
B) 1620
C) 1642
D) 1837

89. Which of the following statement is valid?
A) Lady Augusta is the first programmer
B) Ada is the daughter of Lord Byron, a famous English poet
C) ADA is a programming language developed by US Defense
D) All of above

90. A compiler is a translating program which
A) Translates instruction of a high level language into machine language
B) Translates entire source program into machine language program
C) It is not involved in program’s execution
D) All of above

91. What is required when more than one person uses a central computer at the same time?
A) Light pen
B) Mouse
C) Digitizer
D) Terminal

92. Which of the following is the first computer to use Stored Program Concept?
A) UNIVAC
B) ENIAC
C) EDSAC
D) None of above

93. The term gigabyte refers to
A) 1024 bytes
B) 1024 kilobytes
C) 1024 megabytes
D) 1024 gigabyte

94. in which year was UK’s premier computing event called ?The which computer? started?
A) 1980
B) 1985
C) 1986
D) 1987

95. Once you load the suitable program and provide required data, computer does not need human intervention. This feature is known as
A) Accuracy
B) Reliability
C) Versatility
D) Automatic

96. What is a brand?
A) The name of companies that made computers
B) The name of product a company gives to identify its product in market
C) A name of class to indicate all similar products from different companies
D) All of above

97. Machine language is
A) Machine dependent
B) Difficult to program
C) Error prone
D) All of above

98. A byte consists of
A) One bit
B) Four bits
C) Eight bits
D) Sixteen bits

99. Modern Computers are very reliable but they are not
A) Fast
B) Powerful
C) Infallible
D) Cheap


100. What is the date when Babbage conceived Analytical engine
A) 1642
B) 1837
C) 1880
D) 1850
81-100 Answer

81-C
82-D
83-C
84-B
85-D
86-D
87-A
88-C
89-D
90-D
91-D
92-C
93-C
94-A
95-D
96-B
97-D
98-C
99-C
100-B


Post a Comment

5th Anniversary of LIS Cafe, Founded on 13 September, 2011-Creator/Author/Editor-Mr. Asheesh Kamal

5th Anniversary of LIS Cafe, Founded on 13 September, 2011-Creator/Author/Editor-Mr. Asheesh Kamal
Creator, Owner, Administrator, Editor, Author and Compiler of LIS Cafe Me (Mr. Asheesh Kamal)

Must Watch with Song

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Review LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information LIS JOB only.Please do not add any other Comments.