Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-37

!!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 10,000 Objective Questions with Answer-Click Here....





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Monday, July 6, 2015

Objective Question with Answer for KVS (251-300)

251. Head tag is used for?
a. Writing style
b. Writing Java Script
c. Including CSS, JS Files
d. All of these
252. How many heading tags are supported by HTML?
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6
253. Which is the largest heading tag?
a. H1
b. H3
c. H4
d. H6
254. Which of the following are attributes of Font tag?
a. Face
b. Size
c. Color
d. All of above
255. ……………………. connects web pages.
a. Connector
b. Link
c. Hyperlink
d. None of the above
256. Internet is ………………………….
a. a network of networks
b. an ocean of resources waiting to be mined
c. a cooperative anarchy
d. all of the above
257. ……………… is suitable for remote administration of a computer.
a. FTP
b. Shell
c. Remote Procedure Call
d. Telnet
258. Title tag is nested within the ………………….. tag.
a. Body
b. Head
c. List
d. Table
259. ……………….. is a web’s native protocol.
a. SLIP
b. TCP/IP
c. HTTP
d. PPP
260. The Internet uses the …………………… as the protocol engine.
a. SLIP
b. HTTP
c. TCP/IP
d. PPP
261. A ……………………….. is a symbolic name a network administrator assigns to a machine.
a. URL
b. DNS
c. IP address
d. Host name
262. Which of the following protocol is used for e-mail services.
a. SMAP
b. SMTP
c. SMIP
d. SMOP
263. …………………. is the incoming e-mail server.
a. POP
b. SMTP
c. SMIP
d. PPP
264. ………………….. is a uniform naming scheme for locating resources on the web.
a. URI
b. HTTP
c. WEBNAME
d. RESOURCENAME
265. The attribute ……………… of tag sets color of hypertext links.
a. link
b. vlink
c. alink
d. hlink
266. Default font size of HTML is …………………..
a. 2
b. 4
c. 6
d. 3
267. This is a networking device that passes data between networks having similar functions but dissimilar implementations.
a. Hub
b. Modem
c. Gateway
d. Repeater
268. In order to connect to ISP’s server you need …….
a. Hand gloves
b. Printer
c. User name and Password
d. None of the above
269. DNS translates ………
a. domain name into IP
b. IP into domain name
c. both a & b
d. domain name into physical address
270. In order to upload a HTML file to a web server, you use
a. HTTP
b. SMTP
c. SIP
d. FTP
271. IEEE stands for ……..
a. Institute of estimated elevator efficiency
b. Institute of electrical and economical engineers
c. Institute of Eurasia engineering event
d. Institute of electrical and electronics engineers
272. The regional networks are connected to the corporate networks, this is also called as ……..
a. Backbone
b. LAN COM
c. WAN COM
d. Intranet
273. Once the email is sent, the message is broken into pieces called ………………
a. Packets
b. Process
c. Digits
d. Bytes
274. ………………. is known as father of World Wide Web.
a. Robert Cailliau
b. Tim Thompson
c. Charles Darwin
d. Tim Berners-Lee
275. ……………. are the physical meeting points of backbones.
a. Gateways
b. Pathways
c. Routers
d. Domains

276. WSFTP is an example of ……………………… program.
a. FTP
b. Telnet
c. Web browser
d. Mail
277. Which of the following is best suitable for remote administration of a computer?
a. Telnet
b. WAIS
c. Browsers
d. HTML
278. The leading bit pattern of class B network is ………………
a. 0
b. 10
c. 110
d. 11
279. The …………………. attribute adds space within each cell.
a. CELL SPACING
b. CELL PADDING
c. WIDTH
d. ALIGN
280. Which of the following are two popular protocols that allow home computer users to connect their computers to the internet as per hosts? i) SLIP ii) PPPiii) HTTP iv) SMTP
a. iii and iv
b. ii and iii
c. i and ii
d. ii and iii
281. A computer that translates …………………… of another computer into an …………… and vice versa, upon request is known as DNS server.
a. Domain name and IP address
b. Host address and Domain name
c. Domain name and server address
d. Server name and IP address
282. Identify the uses of URI in HTML.: i) Link to another document or resource ii) Link to external style sheet or script iii) Create an image map
a. i and ii
b. i and iii
c. ii and iii
d. i , ii and iii
283. An ordered list is a …………………. list and an unordered list is a …………….. list.
a. bulleted & numbered
b. bulleted & tabular
c. tabular & numbered
d. numbered & bulleted
284. Linking to another place in the same or another web page requires two A (Anchor) tags, the first with the ……………… attribute and the second the ……………….attribute.
a. NAME & LINK
b. LINK & HREF
c. HREF & NAME
d. TARGET & VALUE
285. What type of information should you avoid including on your Web site?
a. Links to sites of interest
b. Private personal information
c. Work and academic experience
d. Graphical
286. Which of the following web elements should you know about before building your web site?
a. The web audience
b. The operating environment of your ISP
c. The operating system of your visitor
d. Each consideration should determine your web design choices
287. What is the language of the Web?
a. Basic
b. C++
c. MS Visual Basic
d. HTML
288. What does an HTML tag do?
a. It specifies formatting and layout instructions for your web page.
b. It hides programming instructions from view.
c. It determines the organizational structure of your Web site.
d. It connects your web site to an operating environment.
289. A Web document is broken into sections. What are the tags called that create these sections?
a. Structure tags
b. HTML tags
c. Heading tags
d. Body tags
290. What should be the first and last pair of tags in your Web document?
a. and
b. and
c. and
d. and /body>
291. When you use a heading tag in a document, what does the Web browser assumes?
a. Heading information is to appear in bold letters
b. Heading information is to appear on its own line
c. Heading information has a hyperlink
d. Heading information is shown as a size six
292. For every Web document, you can add words that appear in the upper left bar area of your browser. What set of tags allows you to provide this information?
a.
b.
c.
d.
293. If you wanted to create text that was a different color or font than other text in your Web page, what type of tag would you use?
a. Layout
b. Basic formatting
c. Design

d. Outline
294. When creating a Web document, what format is used to express an image’s height and width?
a. Centimeters
b. Pixels
c. Dots per inch
d. Inches
295. What is the shortcut key to Update Formula in a table?
a. F9
b. Alt + F9
c. Ctrl + F9
d. Shift + F9
296. What is the shortcut key for “Font” dialog box?
a. Ctrl + F
b. Ctrl + D
c. Ctrl + G
d. None of the above
297. What is the shortcut key for “Find and Replace” dialog box?
a. Ctrl + F
b. Ctrl + R
c. Ctrl + H
d. Ctrl + Shift + F
298. What is the shortcut key to “Insert Hyperlink” in a document?
a. Ctrl + H
b. Ctrl + L
c. Ctrl + K
d. None of above
299. How can you access the font size tool on formatting toolbar?
a. Ctrl + S
b. Ctrl + Shift + S
c. Ctrl + P
d. Ctrl + Shift + P
300. What is the shortcut key for “Subscript” the selected text?
a. Ctrl + =
b. Ctrl + –
c. Ctrl + Shift + =
d. Ctrl + Shift + –
Answer:
251 – d
252 – d
253 – a
254 – d
261 – d
262 – b
263 – a
264 – a
271 – d
272 – a
273 – a
274 – d
281 – a
282 – d
283 – d
284 – c
291 – b
292 – d
293 – b
294 – b



295 –  A
296 –  B
297 –  C
298 –  C
299 – D
300 –  A


Post a Comment

Must Watch with Song

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.